Hopp til hovedinnhold
Logo – Franzefoss Minerals
Søk

Kalk til frukt, bær og grønnsaker

Kalking i produksjon av frukt, bær og grønnsaker gir bedre holdbarhet på avlingene.

Hvorfor er kalking viktig i grønnsaksproduksjon?

Grønnsaker er mer utsatt for surjordskader enn mange andre vekster. Ved å kalke reduserer man risikoen for slike skader og minsker sannsynligheten for angrep av klumprot. 

Hvorfor gir kalking bedre holdbarhet på frukt, bær og grønnsaker?

Kalk tilfører både kalsium og magnesium, som er viktig for sterk struktur og stabilitet i celleveggene. Dette gir mer robuste planter, økt holdbarhet og avlinger av høy kvalitet. 

Produkter som anvendes til grønnsaker

  • Agri Brentkalk VK
  • Agri Brent dolomitt SMM
  • Agri Calciprill OMR
  • Agri Dol
  • Agri ProCalcium OMI

Hvordan kan vi hjelpe deg?

Velg region slik at vi kan hjelpe deg best mulig.

Ingrid Gauslaa
Markedsansvarlig Landbruk Østlandet
tlf. +4795904769
tlf. +4795904769

Ta gjerne en prat med oss. Du finner kontaktinformasjon til høyre.

Asbjørn Ramsli
Markedsansvarlig Landbruk Vestlandet
tlf. +4794142877
tlf. +4794142877

Ta gjerne en prat med oss. Du finner kontaktinformasjon til høyre.

Eskild Bergli
Markedsansvarlig Landbruk Trøndelag + Nord-Norge
tlf. +4797755836
tlf. +4797755836

Ta gjerne en prat med oss. Du finner kontaktinformasjon til høyre.