Hopp til hovedinnhold
Logo – Franzefoss Minerals
Søk

NorFraKalk

NorFraKalk driver med produksjon og salg av brentkalk, samt tilhørende kalksteinprodukter fra eget anlegg på Ørin industriområde i Verdal, inkludert utskipning fra Verdal Havn.

NorFraKalk ble grunnlagt i 2004 av det norske selskapet Franzefoss Minerals AS (50 %) og det finske selskapet Nordkalk Oy Ab (50 %). Partene har fra før av et tett samarbeid gjennom deleierskap i Verdalskalk AS.

NorFraKalk er et produksjonsselskap for sine eiere. NorFraKalk driver produksjon og salg av brentkalk, samt tilhørende kalksteinprodukter fra eget anlegg på Ørin industriområde i Verdal, inkludert utskipning fra Verdal Havn.

Hovedproduktet er høykvalitets brentkalk for det nordeuropeiske markedet innenfor fyllstoffindustri og øvrige industriprosesser. I tillegg leverer vi transporttjenester knyttet til leveranse av produktet.

NorFraKalk er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001.

Vårt marked

Ovnen i Verdal er bygget for å produsere råmateriale til PCC-fremstilling. Kalksteinen i Tromsdalen er et unikt råmaterial for papirpigment på grunn av sin hvithet, renhet og reaktivitet. Ovnen representerer den nyeste teknikken på markedet for å utnytte Tromsdalssteinens egenskaper. For å effektivisere logistikken, skipes brentkalken direkte fra Verdal Havn til kunden.

Papirindustrien bruker kalksteinsbaserte produkter som fyllmiddel og bestrykningspigment. De beste trykkegenskapene, opasitet, hvithet og glans oppnås ved hjelp av mineraler. Et glanset ukeblad av høy kvalitet kan bestå av nesten halvparten mineraler. Papirpigmentet PCC (precipitated calcium carbonate) benyttes bl.a. i ukeblader, fint papir, emballasje og treholdig papir.

Selskapsnytt fra NorFraKalk

Hamnevegen 4
7652 Verdal

Glenn Håkon Bekkeli
Daglig leder
tlf. +4799017305
tlf. +4799017305
glenn.hakon.bekkeli@norfrakalk.no

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med oss.

  • Hidden
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.