Hopp til hovedinnhold
Logo – Franzefoss Minerals
Søk

Naboinformasjon

Vi jobber kontinuerlig for å ha en tett og åpen dialog med deg som bor i nærheten av et av våre anlegg og sender derfor jevnlig ut nyhetsbrev.

Franzefoss Minerals er Norges ledende leverandør av kalk og dolomitt. I snart 100 år har vi hentet ut kvalitetsprodukter vi som samfunn, privatpersoner og industrien mer eller mindre er avhengige av. Ved anleggene våre henter vi ut ressursene av grunnfjellet, enten i dagbrudd eller i gruve.

Vi er svært bevisst de belastningene vi påfører samfunnet, men vi vet også at samfunnet trenger kalk. Vår virksomhet medfører et konstant ansvar for å være en ansvarlig produsent og samfunnsaktør, og i best mulig grad bidra til bærekraftig verdiskapning. Vi er avhengig av langsiktige og forutsigbare rammevilkår for å kunne forvalte våre felles ressurser i et nytt 100-årsperspektiv.

I dette ligger også et godt samarbeid med alle naboene ved virksomhetene våre.

Bor du i nærheten av et av våre anlegg kan du motta nyhetsbrev fra oss. Her vil vi informere om nyheter og/eller hendelser som kan være nyttig for deg som nabo å vite om. Har du spørsmål knyttet til driften, må du også gjerne ta direkte kontakt med oss.

Klikk deg inn på anlegget du bor i nærheten av for å registrere deg som abonnent på nyhetsbrev fra ditt naboanlegg.

Våre anlegg

Ballangen

Vårt produksjonsanlegg i Ballangen driver på én av Europas hviteste dolomittforekomster.

Eydehavn

Anlegget på Eydehavn er under utbygging. Forventet produksjonsstart er oktober 2018.

Hamar

Anlegget på Hamar ligger idyllisk til ved Mjøsa. Uttaket skjer i dagbrudd.

Hole

Uttaket i Hole skjer i dagbrudd. Kalksteinen fra denne rene forekomsten benyttes til vassdragskalking og kalkfiller til ulike industriapplikasjoner.

Hylla

Anlegget på Hylla har historie helt tilbake til 1897 da kalkproduksjonen startet.

NorFraKalk

NorFraKalk driver med produksjon og salg av brentkalk, samt tilhørende kalksteinprodukter fra eget anlegg på Ørin industriområde i Verdal, inkludert utskipning fra Verdal Havn.

Transport

Verdalskalk har ti vogntog som transporterer varer fra Tromsdalen til de andre anleggene i Verdal og på Inderøy.

Tromsdalen

Ved anlegget i Tromsdalen i Verdal foregår dagbruddsdrift med boring, sprengning, opplasting og transport, samt knusning og fraksjonering av kalkstein til graderinger basert på markedets behov.

Verdal Havn

Verdalskalk har et lager og utskipningsanlegg i tilknytning til Verdal Havn, samt et anlegg for produksjon av filler (finmalt kalksteinsmel).

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!