Hopp til hovedinnhold
Logo – Franzefoss Minerals
Søk

Naboinformasjon

Vi jobber kontinuerlig for å ha en tett og åpen dialog med deg som bor i nærheten av et av våre anlegg og sender derfor jevnlig ut nyhetsbrev.

Franzefoss Minerals er Norges ledende leverandør av kalk og dolomitt. I snart 100 år har vi hentet ut kvalitetsprodukter vi som samfunn, privatpersoner og industrien mer eller mindre er avhengige av. Ved anleggene våre henter vi ut ressursene av grunnfjellet, enten i dagbrudd eller i gruve.

Vi er svært bevisst de belastningene vi påfører samfunnet, men vi vet også at samfunnet trenger kalk. Vår virksomhet medfører et konstant ansvar for å være en ansvarlig produsent og samfunnsaktør, og i best mulig grad bidra til bærekraftig verdiskapning. Vi er avhengig av langsiktige og forutsigbare rammevilkår for å kunne forvalte våre felles ressurser i et nytt 100-årsperspektiv.

I dette ligger også et godt samarbeid med alle naboene ved virksomhetene våre.

Bor du i nærheten av et av våre anlegg kan du motta nyhetsbrev fra oss. Her vil vi informere om nyheter og/eller hendelser som kan være nyttig for deg som nabo å vite om. Har du spørsmål knyttet til driften, må du også gjerne ta direkte kontakt med oss.

Klikk deg inn på anlegget du bor i nærheten av for å registrere deg som abonnent på nyhetsbrev fra ditt naboanlegg.

Våre anlegg

Ballangen

Vårt produksjonsanlegg i Ballangen driver på én av Europas hviteste dolomittforekomster.

Eydehavn

Vårt nye anlegg på Eydehavn ligger utenfor Arendal.

Hamar

Anlegget på Hamar ligger idyllisk til ved Mjøsa. Uttaket skjer i dagbrudd.

Hole

Uttaket i Hole skjer i dagbrudd. Kalksteinen fra denne rene forekomsten benyttes til vassdragskalking og kalkfiller til ulike industriapplikasjoner.

Hylla

Anlegget på Hylla har historie helt tilbake til 1897 da kalkproduksjonen startet.

KU – Ny transportløsning

Verdalskalk arbeider med nytt planprogram for transportbånd Tromsdalen – Ørin.

NorFraKalk

NorFraKalk driver med produksjon og salg av brentkalk, samt tilhørende kalksteinprodukter fra eget anlegg på Ørin industriområde i Verdal, inkludert utskipning fra Verdal Havn.

Transport

Verdalskalk har ti vogntog som transporterer varer fra Tromsdalen til de andre anleggene i Verdal og på Inderøy.

Tromsdalen

Ved anlegget i Tromsdalen i Verdal foregår dagbruddsdrift med boring, sprengning, opplasting og transport, samt knusning og fraksjonering av kalkstein til graderinger basert på markedets behov.

Verdal Havn

Verdalskalk har et lager og utskipningsanlegg i tilknytning til Verdal Havn, samt et anlegg for produksjon av filler (finmalt kalksteinsmel).

Motta nabobrev

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.