Hopp til hovedinnhold
Logo – Franzefoss Minerals
Søk

Franzefoss Minerals

Franzefoss Minerals tre produksjonsanlegg i Ballangen, Hole og Eydehavn utvinner og produserer kalk- og dolomittprodukter for et bredt spekter av industriprosesser og miljøapplikasjoner.

Kalk og dolomitt inngår i en rekke viktige prosesser i samfunnet og er blant samfunnets viktigste råvarer i så måte. Viktige bruksområder for kalk- og dolomittproduktene finnes i landbruket, industrien, bygg- og anleggsbransjen, i vassdragene, samt innen vann-, avløps- og røykgassrensing. I tillegg eksporteres betydelige volumer til tilsvarende markeder i utlandet.

Produksjonsanleggene ligger i tilknytning til forekomstene og de største markedsområdene. Dolomitten kommer fra vårt anlegg i Ballangen, mens kalkproduktene kommer fra vårt anlegg på Hole (Toten). Produksjonsanlegget i Eydehavn er plassert nettopp der for å oppnå kortest mulige transportavstander til de største kundene og forbruksstedene.

Ballangen

Vårt produksjonsanlegg i Ballangen driver på én av Europas hviteste dolomittforekomster.

Hamar

Anlegget på Hamar ligger idyllisk til ved Mjøsa. Uttaket skjer i dagbrudd.

Hole

Uttaket i Hole skjer i dagbrudd. Kalksteinen fra denne rene forekomsten benyttes til vassdragskalking og kalkfiller til ulike industriapplikasjoner.

Eydehavn

Vårt nye anlegg på Eydehavn ligger utenfor Arendal.

Hanne Markussen Eek
Konsernsjef
tlf. +4797611505
tlf. +4797611505
hanne.markussen.eek@kalk.no

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med oss.

  • Hidden
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Selskapsnytt fra Franzefoss Minerals

Ved å melde deg på vårt nyhetsbrev, samtykker du til at vi lagrer dine persondata for dette formålet. Du kan når som helst melde deg av våre nyhetsbrev. Les vår personvernerklæring her.

Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.