Hopp til hovedinnhold
Logo – Franzefoss Minerals
Søk

Franzefoss Minerals

Franzefoss Minerals tre produksjonsanlegg i Ballangen, Hole og Eydehavn utvinner og produserer kalk- og dolomittprodukter for et bredt spekter av industriprosesser og miljøapplikasjoner.

Kalk og dolomitt inngår i en rekke viktige prosesser i samfunnet og er blant samfunnets viktigste råvarer i så måte. Viktige bruksområder for kalk- og dolomittproduktene finnes i landbruket, industrien, bygg- og anleggsbransjen, i vassdragene, samt innen vann-, avløps- og røykgassrensing. I tillegg eksporteres betydelige volumer til tilsvarende markeder i utlandet.

Produksjonsanleggene ligger i tilknytning til forekomstene og de største markedsområdene. Dolomitten kommer fra vårt anlegg i Ballangen, mens kalkproduktene kommer fra vårt anlegg på Hole (Toten). Produksjonsanlegget i Eydehavn er plassert nettopp der for å oppnå kortest mulige transportavstander til de største kundene og forbruksstedene.

Ballangen

Vårt produksjonsanlegg i Ballangen i Narvik utvinner noe av den hviteste dolomitten i Europa: Arctic Dolomite (arktisk dolomitt).

Hamar

Anlegget på Hamar er ikke lenger i drift.

Hole

På anlegget i Hole på Toten produseres Holekalk. Anlegget er også en spesialisert kalkfillerprodusent og lokal pukkleverandør.

Eydehavn

Anlegget på Eydehavn utenfor Arendal produserer dolomitt- og kalksteinsprodukter.

Hanne Markussen Eek
Konsernsjef
tlf. +4797611505
tlf. +4797611505
hanne.markussen.eek@kalk.no

Kontakt oss

Lurer du på noe? Ta gjerne kontakt med oss.

  • Hidden
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.
Trenger du hjelp? Legg igjen en beskjed, så kontakter vi deg!
  • Hidden
  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.